آشنایی با خواص هندوانه و مزیت های خوردن این میوه محبوب


هندوانه یکی از میوه های تابستانی پر طرفدار می باشد که در روزهای گرم بسیار لذیذ بوده و از آن به عنوان یک نوشیدنی خنک استفاده می کنند، این میوه بسیار خوشمزه دارای خواص فوق العاده ای می باشد که در ادامه شما را با خواص هندوانه آشنا خواهیم کرد.

خواص هندوانه

مزیت ها و خواص هندوانه

هندوانه سرشار از پتاسیم و ویتامین های A،C و B می باشد و جزء میوه هایی می باشد که خواص شگفت انگیز فراوانی دارد، این میوه سرشار از آب می باشد، بنابراین به منظور سلامتی بیشتر از مصرف آن غافل نشوید.

 تقویت سیستم ایمنی بدن

هندوانه به دلیل داشتن ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، همچنین به دلیل داشتن ویتامین B6 به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا پادتن تولید کند این ویتامین باعث تشکیل گلبول های قرمز نیز می شود و به دلیل داشتن ویتامین A به تنظیم سیستم ایمنی بدن و محافظت بدن در برابر میکروب ها کمک می کند.

جلوگیری از گرمازدگی

یکی دیگر از خواص هندوانه جلوگیری از گرما زدگی می باشد این میوه یکی از چند میوه ای می باشد که باعث از بین بردن گرما و رفع تحریک پذیری و تشنگی می شود، همچنین استفاده از لایه ی خارجی آن خستگی ناشی از گرما را نیز از بین می برد.

جلوگیری از گرما زدگی

تاثیر و خواص هندوانه در سلامت لثه ها

کمبود ویتامین C باعث خونریزی و التهاب لثه ها می شود که هندوانه به دلیل داشتن این ویتامین به سالم نگه داشتن لثه ها و مویرگ ها کمک زیادی می کند، همچنین ویتامین C موجود در هندوانه باعث از بین بردن باکتری های داخل دهان می شود که اگر این باکتری ها از بین نروند سبب بروز بیماری لثه و سایر عفونت های لثه می شود.

سلامت لثه ها

افزایش سطح انرژی بدن

 یکی دیگر از فواید هندوانه این است که دارای ویتامین B می باشد که مسئول تولید انرژی در بدن است این میوه همچنین دارای کالری کم و انرژی زیادی می باشد که به فرد کمک می کند تا بخش زیادی از روز را فعال باشد.

تقویت سیستم بدن

از جمله خواص میوه هندوانه حفظ سلامت قلب است

طبق پژوهش های صورت گرفته، مصرف یک تکه هندوانه به طور روزانه تجمع کلسترول بد را متوقف می کند که در نتیجه از بیماری قلبی نیز جلوگیری می کند، در واقع به طور منظم مصرف کردن هندوانه با کاهش ذخایر چربی داخل رگ های خونی مرتبط می باشد.

سلامت قلب

کمک به درمان التهاب

یکی دیگر از خواص هندوانه این است که این میوه شگفت انگیز دارای لیکوپن است که مزایای زیادی برای بدن دارد، تحقیقات انجام شده در آمریکا نشان داده است که لیکوپن دارای خواص ضد التهابی می باشد که در واقع اثرات مفید آن بر روی التهاب حتی بهتر از بتاکاروتن در نظر گرفته می شود.

خواص هندوانه

مصرف هندوانه و کمک به کاهش درد عضلانی

از خواص دارویی هندوانه می توان به کاهش درد شدید عضلانی پس از تمرین اشاره کرد این میوه به دلیل داشتن الکترولیت‌ها و سیترولین (نوعی اسید آمینه) به تسکین درد عضلات پس از تمرین سنگین کمک می کند.

درمان درد های عضلانی

کمک به فرآیند هضم

هندوانه به دلیل داشتن مقداری زیادی آب به فرآیند هضم غذا کمک می کند، این میوه همچنین دارای فیبر می باشد ک هضم را بهبود می دهد و از یبوست نیز جلوگیری می کند.

خواص شگفت انگیز هندوانه

مناسب برای زنان باردار

یک از اختلالات دوران بارداری سوزش سر دل می باشد که هندونه این مشکل را حل می کند و همچنین به کاهش حالت تهوع صبح گاهی نیز کمک می کند البته ناگفته نماند که این میوه به دلیل داشتن مواد معدنی به پیشگیری از گرفتگی ماهیچه ها در سه ماهه اول بارداری کمک می کند.

خواص هندوانه

جلوگیری از آسم از جمله خواص درمانی هندوانه

یکی دیگر از خواص هندوانه این است که به دلیل داشتن لیکوپن که به عنوان یکی از آنتی اکسیدان های کلیدی محسوب می شود به بدن در برابر سرما خوردگی و آنفولانزا کمک می کند و همچنین باعث کاهش آسم در کودکان می شود علاوه بر این به افراد مبتلا به آسم کمک می کند تا به درستی نفس بکشند.

مزایای مصرف هندوانه

 سلامت استخوان

یکی دیگر از خواص هندوانه این است که ویتامین C موجود در هندوانه یک ماده مغذی برای استخوان ها محسوب می شود و همچنین به بهبود زخم نیز کمک می کند و به دلیل داشتن ویتامین A به رشد استخوان نیز کمک می کند.

بهبود سلامت استخوان ها

کمک به فرآیند کاهش وزن

از جمله خواص هندوانه کمک به کاهش وزن می باشد، هندوانه با توجه به داشتن آب زیاد می تواند با مقدار کالری کمتری به شما احساس سیری دهد همچنین تحقیقات نشان داده است که آب سوخت و ساز بدن را تسریع می کند و همچنین چربی و سموم را از بین می برد و در نتیجه باعث کاهش وزن می شود.

 رفع خستگی از دیگر خواص هندوانه

از جمله فواید مصرف هندوانه این است که به دلیل داشتن پتاسیم به از بین بردن احساس خستگی پس از یک روز شلوغ کاری کمک زیادی می کند.

رفع خستگی با مصرف هندوانه

داشتن پوستی درخشنده

خواص هندوانه برای پوست متفاوت است. هندوانه مملو از ویتامین C و A  می باشد که در واقع خوردن ۲ تا ۳ تکه هندوانه در روز زخم ها و آسیب های پوستی را سریع درمان می کند و یک معجزه برای پوست محسوب می شود.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

هندوانه به دلیل این که یک منبع عالی از آنتی اکسیدان، از جمله ویتامین C می باشد می تواند به مبارزه با تشکیل رادیکال های آزاد شناخته شده برای ایجاد سرطان کمک کند که تحقیقات نشاده داده است مصرف لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط  است.

 درمان دیابت

از دیگر خواص هندوانه می توان گفت که دارای خواص ضد دیابت می باشد، تحقیقات نشان داده است که آب هندوانه به همراه گوشت آن توده ی بافت چربی قهوه ای را افزایش می دهد و توده ی چربی اضافی سفید را کاهش می دهد که در نتیجه به درمان دیابت کمک می کند. البته باز هم توصیه های پزشک خود را در این زمینه بپرسید.

درمان دیابت با مصرف هندوانه

جلوگیری از آسیب سلولی

هندوانه به دلیل اینکه سرشار از لیکوپن می باشد از سلول ها در برابر آسیب های مرتبط با بیماری قلبی محافظت می کند، لیکوپن با رادیکال های آزاد مبارزه می کند در نتیجه مانع از بروز آسیب سلولی می شود.

هیدراتاسیون

از خواص دیگر هندوانه این است که از ۹۲ درصد آب و الترولیت های مهم تشکیل شده است در واقع در فصل گرما به عنوان یک میان وعده خوب به منظور جلوگیری ازکم آبی محسوب می شود.

جلوگیری از سکته

هندوانه به دلیل داشتن محتوای بالای آب برای جلوگیری از سکته شناخته شده است، هندوانه در پزشکی چینی بسیار مهم می باشد که سکته را کاهش می دهد.

جلوگیری از تجمع رنگدانه ها

بسیاری از خانم های باردار در طول مدت بارداری از تغییر رنگ پوست خود رنج می برند که هندوانه به سهولت در هضم مواد غذایی کمک زیادی می کند و این مسئله روی بافت پوست تاثیر مثبت می گذارد.

درمان آکنه و جوش

هندوانه به دلیل داشتن مقدار بالایی ویتامین A به کنترل چربی پوست کمک می کند درنتیجه مانع از ایجاد جوش و آکنه می شود.

درمان آکنه و جوش

درمان سنگ کلیه

یکی دیگر از خواص هندوانه این است که به دلیل داشتن مقادیر زیادی پتاسیم باعث دفع سموم کلیه می شود همچنین به کاهش غلظت اسید اوریک خون کمک می کند و از مبتلا شدن به سنگ کلیه نیز جلوگیری می کند و همچنین با افزایش دفع ادرار باعث تمیز شدن کلیه ها و دفع سنگ کلیه می شود.

ارزش غذایی هندوانه :

یک فنجان آب هندوانه (۱۵۲ گرم) حاوی:

• ۴۳ کالری
• ۰ گرم چربی
• ۲ میلی گرم سدیم
• ۱۱ گرم کربوهیدرات (شامل ۹ گرم شکر)
• ۱ گرم فیبر
یک فنجان هندوانه درصد کمتری از ویتامین های روزانه را تامین می کند:
• ۱۷ درصد ویتامین A
• ۲۱ درصد ویتامین C است
• ۲ درصد آهن
• ۱ درصد کلسیم
هندوانه همچنین حاوی تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، فولات، پانتوتنیک اسید، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز، سلنیوم، کولین، لیکوپن و بتایین و حاوی لیکوپن بیشتر از سایر میوه ها یا سبزیجات است.

فواید تخم هندوانه

  • تخم هندوانه به خارج کردن سنگ کلیه، مثانه و… کمک زیادی می کند.
  • خواص تخم هندوانه باعث تقویت ذهنی در کودکان و نوجوانان می شود.
  • مغز تخم هندوانه به هضم غذا کمک می‌کند بنابراین برای اینکه نفخ نکنید بعد از خوردن هندوانه چند دانه از تخم‌های آن هم با پوست جویده میل شود.

موارد احتیاط در مصرف هندوانه

  • بعد از مصرف غذا بلافاصله هندوانه نخورید زیرا باعث اختلال در هضم غذا می شود.
  • هندوانه ناشتا نخورید.
  • اگر افراد سرد مزاج هندوانه بخورند امکان تضعیف قوه باء و درد مفاصل دارند.
  • خوردن هندوانه برای اشخاص سرد مزاج، تولید درد مفاصل می کند و در این موارد خنثی کننده ی زیان هندوانه،‌عسل و قند و امثال آن است.

مضرات هندوانه

  • زیاده روی در خوردن هندوانه برای طحال زیان آور است.
  • مصرف هندوانه در افرادی که آلرژی یا حساسیت فصلی یا غذایی دارند ممنوع است.

The post آشنایی با خواص هندوانه و مزیت های خوردن این میوه محبوب appeared first on آرگا.


لینک منبع در بالا ⇑

No votes yet.
Please wait...

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *