خوردن سیر در بارداری چه مزایا و چه معایبی دارد


تغذیه سیر در دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است به همین خاطر مادران باردار به آن توجه زیادی دارند، در ادامه شما را با مضرات و فواید مصرف سیر در بارداری آشنا خواهیم کرد.

تغذیه سیر در بارداری

در دوران بارداری مادران بایستی در مورد هر خوراکی و مواد غذایی که استفاده می کنند اطلاعات کسب کنند زیرا بدن مادر در دوران بارداری دچار تغییرات خاصی می شود و ممکن است خوراکی یا مواد غذایی که پیش از این برایش ضرری نداشته در این دوران برای بدن مادر یا حتی جنین خطر آفرین باشد.

نقش سیر در بارداری

دوران بارداری از دوره هایی است که باید از نظر رژیم غذایی بسیار مورد مراقبت گیرد،در این دوران مادران باردار بایستی تا حد ممکن از خوردن غذاهای کم ارزش دوری کنند. مادران باردار باید سیر که یک گیاه بسیار با ارزش است را در برنامه غذایی خود قرار دهند اما در مواردی نیز ممکن است مصرف سیر برای برخی از زنان باردار منع شود.

سیر یکی از مواد غذایی است که خواص فراوانی داشته و به خاطر بو و مزه خاصی که دارد برای سلامتی مفید است. سیر از خوراکی های محبوب در بین ایرانیان مخصوصا اقوام شمال ایران است.

خواص سیر فراوان بوده و مصرف آن در دوران بارداری نیز توصیه می شود اما بایستی مقدار مصرف آن حساب شده باشد و از مصرف آن به مقدار زیاد باید پرهیز شود.

در سه ماه اول بارداری باید توجه داشته باشید که مصرف زیاد سیر فشارخون را کاهش داده و غلظت خون را رقیق تر می کند.

مزایای خوردن سیر در بارداری

در بیشتر فرهنگ های مختلف،بانوان باردار سیر را در برنامه غذایی خود قرار می دهند اما از  آنجایی که یبر یک دارو نیست مصرف آن به مقدار کم توصیه می شود. تغذیه سیر در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد که ما در ادامه این مطلب سعی کردیم مزایا آن را بازگو کنیم.

خواص سیر در بارداری

کاهش احتمال ابتلا به پره اکلامپسی:

پره اکلامپسی می تواند برای بدن مادر و حتی جنین مشکلات زیادی به وجود بیاورد و ممکن است مادر دچار مسائلی مثل کاهش عملکرد کبد،کلیه،لخته شدن خون،ورم ریه و…شود.

سیر خطر مبتلا شدن به فشار خون را کاهش داده و میزان ادرار را ثابت نگه می دارد و باعث کاهش کلسترول شده و خطرات مربوط به مشکلات قلبی را از بین می برد زیرا سیر دارای آلیسین است و به همین علت باعث متعادل ماندن سطح کلسترول خون می شود.

همچنین سیر به خاطر رقیق کردن غلظت خون توسط عناصری که دارد خطر سکته و حمله قلبی را کاهش می دهد.

بالا رفتن وزن جنین:

اگر مادر سابقه زایمان زودرس داشته باشد بایستی با اضافه کردن سیر به برنامه غذایی خود باعث افزایش وزن نوزاد شود.

چگونگی تغذیه سیر در دوران بارداری

رفع مسمومیت قبل زایمان:

سیر دارای فواید بسیار زیادی است و توانایی پایین آوردن فشار خون را دارد و از انباشته شدن پلاکت های خون نیز جلوگیری می کند.تغذیه سیر در بارداری ممکن است در جلوگیری از مسمومیت قبل زایمان نیز کارساز باشد.

پیشگیری از بیماری ها:

خوردن سیر در دوران بارداری باعث جلوگیری از بیماری هایی مثل سرطان روده،سرطان حلق،سرطان معده،سرماخوردگی،عفونت های عمومی،آنفولانزا،عفونت واژن و…می شود.

مصرف سیر قبل زایمان

جلوگیری از ریزش مو در دوران بارداری:

به دلیل تغییرات هورمونی و همچنین مصرف ویتامین های بدن مادر توسط جنین بسیاری از زنان باردار در این دوران با ریزش شدید مو مواجه می شوند. تغذیه سیر در این دوران نه تنها از ریزش مو جلوگیری می کند بلکه به رشد موهای جدید نیز کمک شایانی می کند.

کاهش خستگی و تهوع:

بسیاری از مادران باردار در این دوران از خستگی؛تهوع و استفراغ های زیاد کلافه می شوند،تغذیه سیر می تواند راه حل خوبی برای حل این مشکل باشد.

درمان کننده عفونت های پوستی و دهانی:

سیر با داشتن خاصیت میکروب زدایی یک ماده قوی برای درمان عفونت های پوستی و دهانی است.

سیر در بارداری و تاثیر آن

مضرات مصرف سیر در بارداری:

با وجود اینکه سیر مزایای بسیار زیادی دارد اما باید توجه داشته باشید که ممکن است مصرف سیر برای برخی از زنان باردار مضر باشد. اگر هر کدام از موارد زیر را دارا هستید قبل از تغذیه سیر با پزشک خود بایستی مشورت کنید.

از آنجایی که طبع سیر گرم است بنابراین زنان بارداری که گرم مزاج هستند می توانند این گیاه را به صورت پخته یا سیرترشی مصرف کنند.

مصرف بسیار زیاد سیر باعث ناراحتی های معده و گوارش می شود به همین علت مصرف آن برای افرادی که سابقه بیماری های گوارشی دارند توصیه نمی شود.

تغذیه سیر در بارداری و فواید آن

توجه داشته باشید که سیر باعث رقیق شدن خون می شود بنابراین مصرفش برای مادران بارداری که به زمان زایمان خود نزدیک شده اند توصیه نمی شود.

از مصرف سیر تازه اجتناب کنید زیرا سیر تازه باعث افزایش احتمال خون ریزی واژینال یا لکه بینی می شود.

افرادی که فشار خون آن ها همیشه پایین است از خوردن سیر بایستی اجتناب کنند زیرا سیر روند کاهش فشارخون را تشدید خواهد کرد.

The post خوردن سیر در بارداری چه مزایا و چه معایبی دارد appeared first on آرگا.


لینک منبع در بالا ⇑

No votes yet.
Please wait...

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *