طرز تهیه ترشی بندری و نکاتی برای تهیه بهتر آن


در این مطلب قصد داریم، طرز تهیه ترشی بندری یک نوع ترشی سنتی، قدیمی و بسیار خوشمزه را آموزش دهیم که به دلیل استفاده از انواع ادویه ها و طعم دهنده های مختلف از عطر و طعم خاصی برخوردار است، امیدواریم بعد از فراگیری این ترشی خانگی آن را به راحتی در منزل تهیه کرده و لذت ببرید.

ترشی یک چاشنی خوشمزه و پر طرفدار است که در سفره اغلب ایرانیان در کنار غذا ها استفاده می شود؛ در قدیم به دلیل نگهداری میوه ها و سبزیجات به مدت طولانی و برای جلوگیری از فاسد شدن ، آنها را داخل سرکه و یا محلول آب نمک نگهداری می کردند. در مطالب قبلی با طرز تهیه انواع ترشی زو، ترشی غوره و ترشی بنه آشنا شدید، اکنون در اینجا روش آماده کردن ترشی بندری را در اختیارتان قرار می دهیم، بنابراین پیشنهاد می کنیم خواندن این مطلب را از دست ندهید.

طرز تهیه ترشی بندری

مواد لازم

  • گل کلم/ یک کیلوگرم
  • فلفل سبز/ ۵۰ گرم
  • سیر/ ۸ حبه
  • بادمجان قلمی/ ۳ عدد
  • موسیر/ ۵۰ گرم
  • سیب ترشی/ ۵۰۰ گرم
  • آب گوجه فرنگی/ ۵۰۰ سی سی
  • گوجه فرنگی/ ۳ عدد
  • خیار قلمی/ ۳ عدد
  • هویج متوسط/ ۳ عدد
  • کرفس/ ۲ شاخه
  • تمرهندی/ ۱۰۰ گرم
  • رب انار/ ۱۰۰ گرم
  • سبزی ترشی/ ۱۰۰ گرم
  • ادویه ترشی/ یک قاشق غذاخوری سر پر
  • سرکه/ به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی بندری خوشمزه و خانگی

برای تهیه ترشی در ابتدا لازم است، مو سیر ها را برای مدتی در داخل آب قرار دهید تا نرم شوند، سپس می توانید به راحتی تمیز کرده و قسمت های اضافی آن را جدا کنید.

خیار ها را به صورت قطعات نگینی خرد کنید و بعد از شستن و آبکش کردن، مقداری نمک بر روی آنها بپاشید تا آب اضافی خیار ها گرفته شود.

حال نوبت گوجه فرنگی ها رسیده که آنها را به صورت نگینی خُرد کنید و به همراه خیار و موسیر ها که در مرحله قبلی آماده کرده اید در داخل ظرف مناسب قرار دهید.

در این مرحله، هویج، سیب ترشی و سیر ها را پوست گرفته و به حالت نگینی ریز کرده و به مواد قبلی اضافه کنید. اکنون برگ های کرفس را جدا کنید و ساقه آن را نیز نگینی خُرد کرده و به ظرف حاوی مواد ترشی اضافه کنید.

سپس بوته های گل گلم را به صورت نگینی درشت خرد کنید و به باقی مواد اضافه کنید، بعد بادمجان را که پوست گرفته و خرد کرده اید اضافه کنید.

اکنون تمرهندی و مقداری سرکه را داخل قابلمه ای ریخته و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا زمانی که سرکه به جوش آید، پس از سرد شدن، مخلوط سرکه و تمرهندی را از صافی عبور دهید و سپس کنار بگذارید.

در ادامه طرز تهیه ترشی بندری با طعم عالی، سبزی ها را ساطوری خُرد کرده و به مواد قبلی اضافه کنید. بعد رب انار را در یک لیوان آب جوش ریخته و بعد از اضافه کردن نمک و ادویه ترشی، به همراه مخلوط سرکه و تمرهندی صاف شده و آب گوجه فرنگی به مواد قبلی اضافه کنید.

اکنون همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی حاصل شود، سپس همه مواد را در داخل ظرف شیشه ای مخصوص ترشی بریزید و در آخر سرکه را بر روی مواد داخل ظرف ریخته تا جایی که روی مواد را کاملا بپوشاند.

طرز تهیه ترشی بندری+عکس

اکنون کار تهیه ترشی بندری به اتمام رسیده و برای آماده شدن کامل آن باید به مدت دو هفته، ظرف حاوی ترشی را در یک جای خنک بگذارید، بعد از طی این مدت زمان، ترشی شما آماده شده و می توانید بر روی سفره و به عنوان چاشنی در کنار غذا هایتان استفاده کرده و نوش جان نمایید.

روش آماده کردن ترشی بندری

نکاتی مهم در طرز تهیه ترشی بندری

سرکه ای که استفاده می کنید باید خالص باشد؛ بهتر است از سرکه انگور، سیب و یا کشمش برای تهیه این ترشی استفاده کنید.

ناخالص بودن سرکه یکی از دلایل کپک زدن ترشی می باشد، پس بهتر است آن را قبل از استفاده به مدت چند دقیقه جوشانده و پس از سرد شدن استفاده کنید.

The post طرز تهیه ترشی بندری و نکاتی برای تهیه بهتر آن appeared first on آرگا.


لینک منبع در بالا ⇑

No votes yet.
Please wait...

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *