طرز تهیه شاورمای گوشت لبنانی (آموزش آشپزی تصویری)


یکی از غذاهای خاورمیانه‌ای معروف و محبوب، شاورما است. برش‌های گوشت طعم‌دار گریل شده می‌تواند اشتهای هر کسی را تحریک کند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه شاورمای گوشت را به شما آموزش دهیم.

اگر شما هم به یک ساندویچ آب‌دار، ترد و خوش‌ادویه علاقه دارید، حتما عاشق دستورالعمل شاورمای ما می‌شوید. این غذا به شکل‌های مختلف تهیه می‌شود که نمونه‌های آن در غذاهای یونانی، ترکی و ارمنی وجود دارد؛ اما می‌توان گفت که هیچ کدام از این غذاها نمی‌توانند جای شاورمای لبنانی را بگیرند.

این روزها بشقاب یا ساندویچ شاورما را در بسیاری از رستوران‌های عربی، ترکی و حتی برخی از فست‌ فودهای سطح شهر می‌توان پیدا کرد. این غذا از لبنان به تمام کشورهای دور و نزدیک سفر کرده است و جزو یکی از غذاهای پرطرفدار شده است.

دو نوع شاورما وجود دارد؛ شاورمای مرغ و شاورمای گوشت که معمولا از گوشت گوساله یا گوسفند تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا، تکه‌های گوشت برای مدت طولانی در مواد می‌مانند تا حسابی مزه‌دار و ترد شوند. شاورما به صورت ساندویچ و پرسی سرو می‌شود و در کنار آن معمولا مخلفاتی از سبزیجات و سس شاورما سرو می‌شود که مخلوطی از ارده و مایونز است و طعم فوق‌العاده‌ای به گوشت می‌دهد.

شما می‌توانید دستور تهیه انواع غذاهای عربی؛ ترکی، ایرانی و غیره را در آرشیو آموزش آشپزی تصویری دیجی‌کالا مگ پیدا کنید و با یادگیری و تهیه آن‌ها، رنگ و بوی متفاوتی به مهمانی‌ها و دورهمی‌های خود بدهید.

طرز تهیه غذای عربی

مواد لازم برای ۲ نفر

  • گوشت راسته یا فیله‌ی گوساله یا گوسفند: ۳۰۰ گرم
  • ماست: ۴ قاشق غذاخوری
  • ارده: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • سیر: ۲ عدد
  • سس خردل: ۱ قاشق غذاخوری
  • سس مایونز: ۱ قاشق غذاخوری
  • سرکه‌ بالزامیک: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: ۶ قاشق چای‌خوری
  • لیمو ترش: ۱ عدد
  • سماق: ۱ قاشق چای خوری
  • پودر پاپریکا: یک قاشق چای‌خوری
  • زیره، فلفل سیاه، پودر سیر، دارچین، تخم گشنیز کوبیده: هر کدام نصف قاشق چای‌خوری
  • گوجه فرنگی، خیار شور و جعفری: برای سرو
  • جوز هندی و زنجبیل: نوک قاشق چای‌خوری
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه شاورمای گوشت

غذای لبنان با گوشت

۱.
گوشت راسته یا فیله گوساله یا گوسفند را طبق تصویر به صورت برش‌های خیلی نازک (۲ میلی‌متر) خرد کنید.

کباب ترکی

۲.
گوشت را در ظرفی دردار ریخته و نیمی از پیاز که به صورت خلالی خرد کردید، نیمی از سیر له شده، نیمی از ماست، سرکه، نصف آب لیمو ترش، نیمی از روغن زیتون ، سس خردل و تمام ادویه‌ها به جز نمک و سماق را به گوشت اضافه کنید و ماساژ دهید. سپس درب ظرف را گذاشته به مدت حداقل ۱ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

طرز تهیه سس ساندویچ شاورما

۳.
در زمان استراحت گوشت، برای تهیه سس ارده‌ی مخصوص شاورما، باقیمانده‌ی ماست، آب لیمو ترش، سیر، ۲ قاشق روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه را به سس مایونز و ارده اضافه و مخلوط کنید.

طرز تهیه دونر کباب

۴.
حالا گوجه فرنگی، خیار شور و جعفری را خرد کنید و به همراه باقیمانده‌ی پیاز خلالی، برای سرو کنار بگذارید.

دونر کباب ترکی

۵.
سماق، نمک، فلفل سیاه و ۲ قاشق بقیه‌ی روغن زیتون را به مخلوط پیاز، جعفری و خیارشور اضافه و مخلوط کنید.

طرز تهیه شاورما چیست

۶.
تابه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس گوشت را در تابه بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه تفت دهید. حرارت شعله باید در ۵ دقیقه اول زیاد و برای ۱۰ دقیقه‌ی آخر، ملایم باشد تا گوشت مغز پخت شود. رعایت میزان حرارت برای سفت نشدن گوشت بسیار مهم است.

شاورمای گوشت و مرغ

۷.
در این مرحله یکی از تکه‌های گوشت را امتحان کنید و در صورت پخت کامل، نمک را به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

طرز تهیه شاورمای گوشت لبنانی

۸.
شاورما، سبزیجات و سس ارده را در کنار یا روی نان پیتا سرو کنید. نوش جان.



Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 10 =